AWE asbl
FR DE NL EN
  Hier : Home > Home awé vzw > Melkvee > Europese Jonge Fokkersschool Vorige pagina
 
Agenda
Menu
Edition 2018
Introductie
Programma
Reglement
Inschrijvingen   SOLD OUT
Inschrijvingsvoorwaarden
Clip-galerij
Foto's
Resultaten
Archives
 
Europese Jonge Fokkersschool

18. Edition van EYBS :

van 29 August tot 2 September 2018

 

De 18de editie van de EYBS is verleden zondag afgesloten en het was weer een uniek avontuur met een recordcijfer van 150 deelnemers.

Met 24 teams uit 15 landen waren er veel gepassioneerde mensen gaande van de jongste Micha ALBINGER uit Duitsland (13 jaar oud) tot de oudste Manouk BROUWER uit Nederland (25 jaar oud).

Deze 18de editie werd bekroond met de aanwezigheid van 3 nieuwe teams: Frankrijk, Luxemburg (terug aanwezig na enkele jaren afwezigheid) en als tenslotte Tsjechië. Dit land nam voor de eerste maal deel en dit met een team van 4 jongeren uit een school voor diergeneeskunde, landbouw en ondernemerschap.

Gedurende 3 dagen hebben al deze jonge veehouders zich ingezet bij de montage van een stand met de afbeelding van hun land en theorielessen gevolgd over de classificatie, de marketing maar ook goed gedrag tijdens een kampioenschap. Buiten deze theorielessen werden ze ook geleid door 9 leaders uit Europa en Canada om te leren hoe een vaars voor te bereiden en te verzorgen voor een kampioenschap. 175 vaarzen werden hiervoor door 32 bedrijven uit heel Wallonië ter beschikking gesteld.

Na 3 dagen opleiding kwamen de kampioenschappen, waar iedereen zijn intensieve werk van de vorige dagen naar voren kon brengen. Op zaterdag moest ieder deelnemer zo goed mogelijk zijn dieren voorstellen voor het Holstein kampioenschap voor exterieur. Elf reeksen hebben elkaar opgevolgd en het is HHH DELIA de Hautmont-Hill (v.: Delta) geleid door Stefano CICERI uit Italië die kampioene werd, gevolgd door MEREL (v. Cinderdoor) als reserve geleid door Laurent DECONINCK van de ploeg Westhoek Holstein België en daarna MENTION 9091 de Hautmont-Hill (v. Atwood) geleid door Thomas PRENT van Showteam The Netherlands uit Nederland.

Op zaterdagavond was er een ontspannend moment met de European Gastronomy Tour, waar deelnemers, gastgezinnen en medewerkers samenkwamen rond specialiteiten uit elke regio. 

‘s Zondags was de stress op zijn hoogtepunt.  In tegenstelling tot de vorige dag zijn het niet de vaarzen die beoordeeld worden, maar hun begeleider. Houding, blik, houding, positie, richting, alles werd nauwlettend in de gaten gehouden door Dominic Fortier, de keurmeester uit Canada. Niets aan het toeval overlatend, zonder te aarzelen om de vaarzen en hun leider meerdere malen uit te wisselen, benoemde hij uiteindelijk Maria Sole OPPICI (Italië) tot beste presentatrice (showvrouw), gevolgd door Sinead O'SULLIVAN uit Ierland (reserve) en Oliver KRÜGER (mention).

Dit jaar onderscheidt één land zich in het bijzonder.   Met een vertegenwoordiging van bijna een kwart van de deelnemers (6 teams en 39 jongeren) heeft Duitsland zich in vele prijzen onderscheiden:

  • Grote Winnaar van deze editie met Oliver KRÜGERvan het O.H.G. team (Osnabrücker Herdbuch Eg.), ook 3de beste showman.

  • Beste keuring : Carina NÖLKER ook van O.H.G.

  • Beste clipper : Sandra VIENNA van V.O.S.T. (Verein Ostfriesischer Stammviehzücter)

  • Prijs van de Leaders voor de meest verdienstelijke jongeren: Michal ALBINGER van R.B.W.

    ( Rinderunion Baden Württemberg)

  • 6 teams in de top 10 van de beste teams met Masterrind op de tweede plaats.

  • 4 jongeren in de top 10 in de algemene ranglijst;

Aan Belgische zijde wint Vlaanderen met 5 jongeren in de top 20 en Evelien VANDEWALLE uit Westhoek Holstein voor de prijs voor de beste jongere onder de 16 jaar.  

De prijs voor de beste Waalse jongere gaat naar Maxime BLOCKEEL van het Wal'Holstein team.

Een zeer begeerde prijs, die van het beste team, werd gewonnen door Zwitserland.  Bij deze opdracht wordt rekening gehouden met de teamgeest, het werk, de zorg voor zowel de tentoonstelling als de dieren gedurende de hele opleiding.

Ook al kiezen we uiteindelijk een winnaar, deze unieke ervaring maakt dat alle jongeren ervaring hebben kunnen opdoen in Europa. Ze hebben andere culturen kunnen ontdekken, ook via hun gastgezinnen, en andere werkwijzes.

 

 

 

Een organisation van :

Mit Unterstützung von : 

       

 
 
News
Facebook
Word lid van de Europese Jonge Fokkersschool Facebook